Wie zijn wij?


AMARUQ is het hoogtepunt van een meerjarig project.


Zeer teleurgesteld door de kwaliteit en de prijs van sommige "fabrieks"-wielen, besloot ik mezelf te trainen om mijn eigen wielen in elkaar te kunnen zetten. Er zijn veel tests en proeven gedaan op verschillende terreinen.


Naarmate mond-tot-mondreclame zich verspreidde, werden de verzoeken om wielen te monteren steeds regelmatiger. Uiteindelijk werd AMARUQ geboren, waardoor ik een groter aantal renners kwaliteitsritten kan aanbieden.


Waarom AMARUQ?

 

Ik ben altijd al gepassioneerd geweest door de natuur en wilde roofdieren, en ik heb een diepe passie voor wolven. In de Inuit-mythologie is AMARUQ de grote geest van de wolf.Kracht, snelheid, levendigheid, weerstand en het vermogen om onder alle omstandigheden snel te gaan zijn enkele van de gemeenschappelijke punten die kunnen worden gevonden tussen de wolf en de AMARUQ wielen.


Waarom ambachtelijke wielen?Wielen zijn waarschijnlijk de belangrijkste onderdelen van een fiets.

Fabriekswielen worden door machines geassembleerd. Met deze methode kunnen enorme verschillen in spaakspanning worden waargenomen: tot 60%! Op onze wielen is het verschil in spaakspanning maximaal 5%. Onze wielen zijn efficiënter en duurzamer.  Niet-homogene spanningen kunnen een wiel uit balans brengen, het minder nauwkeurig en minder reactief maken en herhaalde spaakbreuken veroorzaken. Bovendien moeten de voorgestelde assemblages door zeer verschillende mensen worden gebruikt (praktijk, gewicht,...), op zeer verschillende terreinen. Elk model beantwoordt dus aan een reeks compromissen. Deze wielen zijn niet geoptimaliseerd.Door te kiezen voor ambachtelijke wielen, heeft u gegarandeerd wielen die zijn aangepast aan uw behoeften en wensen. Naast het unieke esthetische karakter dat u naar wens kunt aanpassen, heeft u wielen die echt zijn aangepast aan u en uw praktijk. Bij de montage wordt rekening gehouden met uw gewicht, de manier waarop u rijdt en het type fiets dat u gebruikt.Uw AMARUQ wielen worden lokaal, met de hand, door een gepassioneerde vakman, met behulp van professionele apparatuur, geassembleerd.


Abonneer u op onze nieuwsbrief

 
 

AMARUQ - Bicycle WheelsHandcrafted carbon and aluminium wheels.

Tél: +32 (0)494 50 13 83

TVA: BE0726500009

Do not hesitate to fill in the contact form for any information.

Opening Hours


Monday through Sunday,

from 7:00 a.m. to 9:00 p.m,

by appointment.

Closed Wednesdays.

FOLLOW US


© Copyright. All Rights Reserved.